Logo Kaapverdische Eilanden Alles over vakantie op de Kaapverdische Eilanden!

Tijdsverschil, vliegduur en afstand Kaapverdië

Tijdsverschil Kaapverdische Eilanden

Het archipel Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan ten westen van het Afrikaanse continent. Door deze gunstige ligging is er nauwelijks tijdsverschil met Nederland. Doordat ze op de Kaapverdische Eilanden geen zomer- en wintertijd kennen, is het tijdsverschil niet altijd hetzelfde.

Tijdens onze winter is het tijdsverschil met Kaapverdië slechts 2 uur, terwijl het in de zomer 3 uur vroeger is.
Door deze minimale tijdsverschillen zijn er geen jetleg verschijnselen en is een vakantie naar Kaapverdië ook perfect voor een zon-,zee- en strandvakantie tussendoor. 

Boek hier uw reis naar Kaapverdië

VliegtuigVluchtduurVanaf Nederland vlieg u in ca. 7 uur naar de Kaapverdische Eilanden
ReispapierenReisdocumentenUw paspoort dient geldig te zijn. Een visum is noodzakelijk en wordt meestal bij boeking via een touroperator voor u geregeld.
ReispapierenTijdsverschilIn de zomer is het 3 uur vroeger en in de winter 2 uur vroeger dan in Nederland.
ReispapierenMunteenheidEscudo- Euro wordt geaccepteerd- Bij banken: met creditcard (VISA of Mastercard) geld opnemen & Traveler Cheques inwisselen.
Vluchtduur weergegeven met behulp van een zonKlimaatTropisch zeeklimaat; gemiddeld zomer 26 graden-winter 23 graden. Soms een stevige wind m. n. op de vlakke eilanden.
VliegtuigBeste reistijdHet hele jaar door aangenaam.

Vliegduur en vliegafstand

De afstand tussen Nederland en de Kaapverdische Eilanden bedraagt hemelsbreed ongeveer 4800 kilometer.

De vliegafstand tussen Amsterdam en Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, bedraagt ongeveer 7 uur, maar dit is ook afhankelijk van welk eiland je kiest. De totale oppervlakte van het hele archipel Kaapverdië beslaat 4.033 km², dus de vliegafstand naar het noordelijker gelegen Sal zal korter zijn dan naar het zuidelijkste eiland Santiago. 

vliegafstand en vliegduur Kaapverdië

Waar ligt Kaapverdië?

Met in de winter gemiddelde temperaturen van rond de 24 graden en ’s zomers zeker 26 graden, is het gedurende het hele jaar door aangenaam in Kaapverdië. Dit komt door de fantastische ligging ten westen van het Afrikaanse vasteland ongeveer twee uur vanaf de kust.

Kaapverdië ligt ten hoogte van de Sahara, het droogste en meest warme gebied ter wereld. Toch is er geen sprake van een woestijnklimaat, dit komt door de koude zee-invloeden vanuit de Canarische Stroom worden aangevoerd. Hierdoor ontstaat gebied met een prettig warm steppe klimaat, een ideale bestemming, ook voor een overwintering.

Bekijk de fijne strandhotels voor een sfeerimpressie. 

Vliegduur en vliegafstand op kaapverdië