Logo Kaapverdische Eilanden Alles over vakantie op de Kaapverdische Eilanden!

Kaapverdische Eilanden Sal, Boavista en Santiago - Highlights en bezienswaardigheden

Highlights per eiland

Alle eilanden van Kaapverdië hebben hun eigen charme en mogelijkheden. Om een geslaagde vakantie te hebben is het wel raadzaam om voor een eiland te kiezen welke de mogelijkheden biedt die u belangrijk vindt en wat juist bij past. Bent u een liefhebber van wandelvakanties dan is Sal een wat minder geschikt eiland, maar kunt u bijvoorbeeld beter voor het eiland Santiago kiezen. Maar bent u juist dol op een mooi hotel resort aan een langgerekt zandstrand dan is Sal juist een uitstekende keuze.

Daarom hebben wij alle eilanden voor u op een rijtje gezet. Per eiland wordt aangegeven wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn, welke sportieve activiteiten u kunt ondernemen en welke badplaatsen en dorpjes er zijn. Naast de bekende eilanden Sal, Boavista en Santigao bestaat het Kaapverdische Archipel uit nog 6 bijzondere eilanden. Deze overige eilanden zijn Fogo, Santo Antão, São Vicente, São Nicolau, Maio en Brava. Ieder eiland heeft een geheel eigen karakter en sfeer. Als u liever een combinatie wilt gaan maken tussen 2 of meerdere eilanden is het raadzaam en meestal veel goedkoper om dit op voorhand vanuit Nederland al te regelen.  

Laat u inspireren en geniet van alles wat de Kaapverdische Eilanden te bieden heeft!

Sal, de highlights

Sal is een vlak eiland met een oppervlakte van circa 30 x 12 kilometer met eindeloze zandstranden, een geweldig klimaat en uitstekende hotelresorts. De ware strandliefhebber zal hier dan ook zeker aan zijn of haar trekken komen. Maar ook watersportfanaten zullen hier naar hartenlust kunnen duiken, vissen, snorkelen, wind- en kitesurfen.
De uitstekende hotelresorts die meestal direct aan het strand gelegen zijn, bieden volop de mogelijkheden voor een welverdiende en ontspannen vakantie voor jong en oud.
De stranden en azuurblauwe zee bij Sal zijn zeer uitnodigend en zullen voor urenlang waterpret zorgen. Een paar mooie stranden zijn Ponta Preta en Ponta de Pareda, deze laatste is een strand met rotszwembaden.
De meeste hotels bevinden zich in het zuiden van Sal bij het charmante dorpje Santa Maria.
Sal Santa Maria Kaapverdië
Winkeltje op Sal, Kaapverdische Eilanden

Het leukste toeristenplaatsje op Sal

Santa Maria is het toeristische centrum van Sal en is een gezellig plaatsje met pastelgekleurde huisjes, vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes waar vooral lokale producten worden verkocht. Er is een centraal plein, de Praça Marcelo Leitão, met een mooie kerk. Verder zijn er enkele oude houten windmolens en zoutpannen te bezichtigen, welke in vroegere tijden voor de broodwinning van de lokale bevolking zorgden.
Verder zijn er niet zoveel bezienswaardigheden, maar is Santa Maria met name geschikt om lekker te relaxen en te genieten van de mooie stranden, de zee en de vele watersportmogelijkheden. Er zijn zowel voor beginners als voor gevorderden diverse baaien waar je naar hartenlust kunt surfen en kitesurfen.
In het binnenland bij Santa Maria is het zoutmeer en de zoutpannen waar je met name in de vroege morgen vele vogels kunt spotten.

Bezienswaardigheden op Sal

 • Bootexcursies
  Deze tochten worden georganiseerd met catamarans, authentieke houten boten of zeilboten. Tijdens deze ontspannende boottochten is er volop de mogelijkheid om heerlijk op het dek van de zon genieten, te zwemmen en snorkelen. En wat dacht u van walvisspotten? Deze immense dieren zwemmen graag rond in wateren rond de Kaapverdische Eilanden, dus wellicht heeft u de unieke kans om een aantal walvissen te mogen aanschouwen.Tevens worden er boottochten gemaakt naar omliggende eilanden.
 • Het oude scheepswrak
  Iets ten zuiden van Pedra de Lume ligt voor de kust in de zee de restanten van een oude zeewrak. Als de wind en de zee niet te ruig is, kan hier geweldig gesnorkeld worden, maar let er dus even op wat er lokaal wordt geadviseerd.
 • Sal bezienswaardigheden
  Terras aan zee op Sal

 • Lagune Buracona
  Aan de noord-west kust van Sal ligt de Lagune Buracona. Waar het water in een gat dat in de vulkanische rots gelegen is, tussen ongeveer 11 uur ‘s ochtends en 1 uur ’s middags spectaculair azuurblauw glinstert. Dit heeft te maken met de stand van de zon op dat moment, dus bij bewolkt weer zal dit niet het geval zijn. Dit fenomeen wordt in de volksmond ook wel het ‘blauwe oog’ genoemd.
 • Squad en 4-wheeldrive tochten door het binnenland
  Het binnenland van Sal leent zich bij uitstek voor een excursie met een Squad of 4-wheeldrive tochten. Het rotsachtige vlakke landschap met vele zandduinen biedt een avontuurlijke trip waarbij meestal ook nog interessante plekken worden aangedaan, denk daarbij aan het zoutmeer van Pedro de Lume of het ‘blauweoog’ van Buracona.
 • De bekende “Caretta Carreta”schildpadden
  De bedreigde Carettaschildpadden komen helaas niet in zulke grote getalen voor als op het andere eiland Boavista, maar gelukkig bekommeren steeds meer lokale mensen zich ook hier om het voortbestaan van deze dieren. Er worden door vrijwilligers van SOS Tartarugas avondwandelingen georganiseerd om op een rustige manier de schildpadden te mogen zien, zodat deze indrukwekkende dieren in hun eigen wereld voort kunnen bestaan.
 • Palmeira
  Een heel rustig en authentiek dorpje, welke ook vaak met excursies wordt aangedaan. Maar eigenlijk zou je het moeten bezoeken als alle toeristen weg zijn en je me laten voeren in het relaxte leven van de lokale bevolking. Ga lekker bij de bar aan het water zitten en geniet van het mooie uitzicht. Nuttig een maaltijd in 1 van de uitstekende restaurants die er in Palmeira aanwezig zijn.
 • Sal, kerkje
  Vissersbootjes in Sal

 • Pedra de Lume
  Wilt u hetzelfde gevoel ervaren als in de Egyptische Dode Zee? Bezoek dan het beschermde natuurgebied zoutmeer Pedra de Lume en u zult merken als u een duik neemt dat u zult blijven drijven. Voor de inwendige mens is er een restaurant aanwezig en zijn er ligbedden om nog meer te relaxen. Een heerlijk ontspannend uitstapje. De ligging tussen lage bergen, een vogel die af en toe fluit en de mooie kleurpaletten in de zoutpannen maken een bezoek vroeg in de morgen, als er nog geen toeristen zijn, tot een bijzondere ervaring.
 • Vogels spotten
  In de zoutpannen op Sal zijn vele soorten vogels te ontdekken. Zo worden er regelmatig strandplevieren, steltlopers, visarenden, zilverreigers en gewone reigers gesignaleerd. Dus ook vogelliefhebbers zijn hier aan het juiste adres.
 • Boavista, de highlights

  Boavista betekent letterlijk vertaalt “mooi zicht” en dat betekent natuurlijk wel iets! Dit eiland dat het dichts bij het Afrikaanse vaste land gelegen is heeft veel Afrikaanse, maar ook Europese invloeden. De langgerekte zandstranden staan bekent als de mooiste van het hele Kaapverdische archipel. Er ligt hier in totaal 55 kilometer aan strand en waterplezier op u te wachten.
  De kenmerkende duinlandschappen die op Boavista veelvuldig voorkomen, zorgen ervoor dat sommige zandstranden letterlijk verlaten en afgelegen zullen zijn.
  Maar uiteraard is er nog veel meer op Boavista te beleven dan zon, zee en strand. Zo zijn er diverse bezienswaardigheden te bezichtigen en voor de sportievelingen onder u uitstekende wandeltochten te maken en duik, wind- en kitesurf mogelijkheden te ondernemen.
  visserboot op Boavista
  Boavista kaapverdische eilanden

  De hoofdstad Sal Rei

  De hoofdstad van Boavista is Sal Rei, dit is tegelijkertijd ook de enige plaats van formaat op dit eiland. Als u de stad binnenkomt springt gelijk de blauw-geel gekleurde kerk in het oog. Er heerst een zeer relaxte sfeer, u ziet de kinderen met elkaar spelen, vrouwen die vis bewerken in de schaduw aan het strand; het toerisme lijkt hier nog geen grip te hebben gehad op het leven. Dat maakt deze bestemming ook zo bijzonder en authentiek.
  Het gezellige stadje Sal Rei heeft een aanlokkelijk plein vanwaar u uitzicht heeft op het strand en de zee. Er zijn diverse bars, restaurants en terrasjes waar u heerlijk kunt genieten van een verkoelend drankje of een maaltijd.
  Op het voor de kust liggende eilandje Islet of Sal Rei zijn nog overblijfselen te bezichtigen van een fort Duque de Braganca en een vuurtoren.

  Bezienswaardigheden op Boavista

 • Ramsar sites
  Een moerasgebied met vele vogels
 • "Carreta Carreta” schildpadden
  Boavista is de op drie na grootste broedplek voor de Carettaschildpadden ter wereld. Duizenden vrouwtjesschildpadden leggen tussen midden-juni t/m eind oktober hun eieren op de stranden aan de oostkust van Boa Vista. Deze eitjes komen vanaf eind augustus tot het einde van het jaar uit.
  Wilt u deze indrukwekkende dieren aanschouwen, denk er dan aan om dit met een betrouwbare gids te doen en niet op eigen houtje, zodat u de schildpadden niet kunt storen.
 • Kerkje op Boavista
  Boavista Kaapverdie

 • Walvissen spotten
  De grootste kans om deze gigantische zoogdieren te spotten is gedurende de maanden december t/m april. Dan zwemmen er vele moederwalvissen met hun jonkies, in de relatief rustige zee rond, voordat ze klaar zijn om het ruige open water te kunnen gaan.
 • Koraal snorkelen
  Aan de noord oost kust bij Gatas Bay kunt u heel mooi snorkelen bij een koraalrif.
 • Quad en four-wheel drivetochten in het binnenland
  Het binnenland van Boavista leent zich bij uitstek voor een excursie met een Squad of 4-wheeldrive tochten. Het rotsachtige vlakke landschap met vele zandduinen biedt een avontuurlijke trip waarbij meestal ook nog interessante plekken worden aangedaan,
 • Povocao Velha
  Het rustige en authentieke dorpje Povocao Velha.
 • Wind- en kitesurfen
  Watersporten zijn volop mogelijk langs de kust van Boavista, met name wind- en kitesurfen. Waar kunt u dat het beste doen? Bij de Baai van Sal Rei, de baai Chaves en het afgelegen strand Varandinha. Maar ook aan de oost-kust zijn buiten de broedtijd van de schildpadden heel veel geschikte stranden te vinden.
 • Costa de Boa Esperanca
  Costa de Boa Esperanca is een langgerekt verlaten zandstrand met een scheepswrak Santa Maria uit 1968.
 • Rabil
  Rabil is de vroegere hoofdstad van Boavista, met de oudste kerk van Boavista (bouwjaar 1801), pottenbakkerijen en ten oosten van de stad het Viana woestijn, een oase met palmbomen.
 • zee en strand Boavista

  Santiago, de highlights

  Santiago is niet alleen het grootste eiland van Kaapverdië het is tevens het eiland met de grootste veelzijdigheid en variatie. Een perfecte combinatie van diverse stranden, bergachtige gebieden, historische bezienswaardigheden en een gezellig nachtleven in de hoofdstad Praia.
  Duiken en snorkelen kan bij het mooie strand van Tarrafal, hoewel er verder geen idyllische stranden te vinden zijn op Santiago, kunt u hier wel lekker genieten van de zon en de zee.
  Gekleurde huisjes op Santiago
  Kust van Santiago

  Bezienswaardigheden op Santiago

 • Cidade Velha
  Cidade Velha is een 500 jaar oude en betoverende stad met de meeste historie van het hele Kaapverdische Archipel. Tegenwoordig is het niet meer dan een slaperig dorpje, maar wordt wel omgeven door ontelbare ruïnes, kerken een het 16e eeuwse fort Real do São Filipe. Ook de mooie baai is een bezoekje waard.
 • Praia
  De stad Praia is op een rotsplateau gelegen en heeft hierdoor een bijzondere sfeer. Er zijn een aantal interessante musea en een mooi plein, waar het heerlijk toeven is.
 • Strand van Tarrafal
  Dit mooie strand wordt in de weekenden drukbezocht door de lokale bevolking, maar door de week is het er rustig. Er zijn mooie grotten en het is een uitstekende snorkel- en duikbestemming.
 • Pico do Santo Antõnio
  Het binnenland van Santiago is ruig met spectaculaire berggebieden. Dit biedt dus volop mogelijkheden om uitdagende en prachtige wandeltochten te maken. De mooiste wandeling is de tocht naar de top van Pico do Santo Antõnio
 • Assomada
  Deze oude stad ligt op ongeveer 1 1/2 uur rijden van Praia af en is via een spectaculaire route te bereiken. Op woesdag en zaterdag wordt hier een kleurrijke Afrikaanse markt gehouden. Maar er is op deze dagen ook een zgn. Lifestock markt, waar o.a. geiten en koeien verhandeld worden.
 • Porto Rincão
  Een heel charmant en authentiek vissersdorpje.
 • Tarafal strand op Santiago

  Highlights van Fogo

  De letterlijke vertaling van Fogo is vuur en dat is een perfecte benaming voor dit eiland met een actieve vulkaan. Met de donkere lavarivieren heeft dit vulkanische eiland een heel bijzonder karakter en is het een wandeleiland bij uitstek.
  Er zijn vele koffie- en theeplantages, maar op de vruchtbare ondergrond is ook veel eucalyptus en diverse boomsoorten te vinden. Fogo is een heel groen, bergachtig eiland met de gezellige hoofdstad São Filipe waar u kunt verblijven en wat een prettig uitvalbasis is om dit prachtige eiland te ontdekken.
  Vulkaan van Fogo
  Landschap Kaapverdië

  Bezienswaardigheden op Fogo

 • Vulkaan Pico do Fogo
  Een wandeling naar de krater van de vulkaan is een must als u op Fogo bent. Doe dit niet zonder een gids en de duur van de wandeling kan variëren van 3 tot 6 uur, naar gelang uw eigen wens is. Er is een informatiecentrum tussen Bangaeira en Portela waar u meer informatie kunt inwinnen. Er zijn ook enkele grotten in het vulkaangebied te bewonderen. Uw moet wel uitgerust zijn met goede wandelschoenen, voldoende water meenemen en een goede lichamelijke conditie hebben.
 • São Filipe
  Het stadje São Filipe heeft een gezellige ambiance, mooie pleinen, bloemrijke bougainvillas, leuke cafe's met vanaf de terrassen prachtige uitzichten. De vele gekleurde huizen hebben een typische Sobrado architectuur; rijk gedecoreerd hout met Portugees tegelwerk.
 • Gamefishing
  Gamefishing is een populaire bezigheid op Fogo, informeer erna bij de lokale vissers.
 • Ponta do Salina
  Ponta do Salina is een geweldige plek aan zee met rotsen, grotten en natuurlijke zwembaden. Verder zijn er op Fogo geen geweldige zwemmogelijkheden.
 • Chã das Caldeiras
  Een bizar natuurgebied op Fogo met lavarotsen en asvelden, en 2 kleine dorpjes met gezamenlijk enkele honderden inwoners. Deze dorpjes Bangaeira en Portela zijn volledig grijs getint; deze vele grijstinten in combinatie met enkele felgekleurde deuren maken dit tot een fascinerend geheel.
 • Monte Velha
  Dit woud is één van de grootste bossen in het gehele Kaapverdische archipel. Acacia, cypressen, pijnbomen en eucalyptus zijn de boomsoorten die u hier kunt aanschouwen. Het is hier heerlijk koel en vaak een beetje mistig en daardoor een geweldig bos voor ontspannende wandelingen.
 • Huisjes in het binnenland

  Highlights van Santo Antão

  Santo Antão is een heel ruig eiland met vele ravijnen, kliffen en kloven. De hoogste top is bijna 2000 meter hoog en er zijn vele bananen-cassaveplantages. Dit eiland is bij uitstek geschikt voor wandelaars, maar zorg wel dat u goed voorbereid bent. Plan van te voren de gewenste wandelroutes, regel de overnachtingen ook reeds voor vertrek en zorg voor voldoende water.
  Maar ook voor liefhebbers van autotours is Santo Antão heel aantrekkelijk. Vooral de bergroute van Porto Novo naar Ribeira Grande wordt als één van de mooiste van Kaapverdië gezien. Er zijn nog niet zoveel hotels op dit eiland en de stranden zijn moeilijk bereikbaar, maar daar kan verandering in komen, aangezien er wel plannen zijn om dit te gaan verbeteren. Maar voor een pure, authentieke bestemming is Santo Antão perfect.
  Kleurrijke marktjes
  Bergweg

  Bezienswaardigheden op Santo Antão

 • Ribeira do Paúl
  een prachtig gebied voor diverse wandeltochten door de vallei van Paúl. Startpunt is bij het charmante plaatsje Vila da Pombas.
 • Autoroute
  Er is een spectaculaire autoroute van Porto Novo naar Ribeira Grande.
 • Ponto do Sol
  een bekende toeristische badplaatsje met een mooie ligging op een schiereiland in het noorden van Santo Antão. Tevens een goed uitgangspunt voor diverse wandeltochten en hikes.
 • Fontainhas:
  Een sprookjesachtig gelegen dorpje boven een diepe vallei en met prachtige uitzichten over de oceaan.
 • Vulkaankraters
  In het westen van Santo Antão zijn diverse vulkaankraters te bezoeken. Wel goed voorbereid en met gids op pad gaan.
 • Stranden
  Santo Antão is geen echte strandbestemming. Gedurende de zomer zijn er een paar stranden ( Tarrafal, Praia de Escoralet) en is de zee kalm, maar in de winter zijn deze stranden door de vloed verdwenen en is de zee meestal te ruig.
 • Chã de Igreja
  Een aantrekkelijk dorpje met een relaxte sfeer waar het vooral in de zomer goed toeven is. Er zijn enkele zandstranden in de buurt.
 • Groene heuvels

  Highlights van São Nicolao

  São Nicolao heeft een beetje van alles; een relatief klein eiland, met zowel dorre vlaktes als vruchtbare groene heuvels, kilometers lange stranden en mooie dorpjes. De mooiste dorpjes zijn Praia Branca met de felgekleurde huizen die al van verre te zien zijn en Juncalinho met een schitterende ligging en een bijzondere kerk.
  In het begin van de vorige eeuw was São Nicolao het intellectuele centrum van de Kaapverdische Eilanden. Mede hierdoor heerst er in de charmante hoofdstad Ribeira Brava een koloniale sfeer met mooie handelshuizen en een kerk.
  Voor de vakantiegangers die willen genieten van een relaxte bestemming, waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden is São Nicolao een perfecte keuze. Maar naast dat het dus een wandeleiland bij uitstek is, zijn er ook voor liefhebbers van sportvissen, vogelspotten en flora en fauna genoeg mogelijkheden op São Nicolao.
  Vruchtbare vlaktes
  Groen en weelderig begroeid

  Bezienswaardigheden op São Nicolao

 • Monte Gordo
  In het natuurgebied Monte Gordo zal de fervente wandelaar dagenlang kunnen wandelen, de ene tocht nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Maar ook met een huurauto kunt u heel goed uit de voeten. Bij het informatiecentrum van Monte Gordo Natural Park in Cachaço kunt u mooie wandeltochten en nog meer informatie verkrijgen.
 • Ribeira Brava
  Een mooi plein met een 17e eeuwse kathedraal, aantrekkelijke winkeltjes, nauwe, steile straatjes en kleurrijke huisjes met nette tuinen bepalen het beeld van dit charmante stadje.
 • Fajã de Baixo, Fajã de Cima & Cachaço
  Enkele authentieke dorpjes in het binnenland gelegen, waar het heerlijk is om even doorheen te slenteren. De dorpjes liggen vlak bij elkaar en Cachaço is ook bekend om het informatiecentrum voor het natuurgebied Monte Gordo.
 • Sportvissen
  De mogelijkheden voor diepzeevissen zijn hier prima, maar het is wel handig om dit van te voren te regelen. Blauwe Marlijn en barracuda zijn populaire vissoorten om te vangen.
 • Vogelspotten
  Er zijn een aantal plekken op São Nicolau waar bijzondere vogels bekeken kunnen worden. Bijvoorbeeld bij Carberinho en tussen Fajã de Baixo en Praia Branca is een bekende broedplek (Monte Gordo).
 • Autoroute
  Een spectaculaire autoroute is van Ribeira Brava naar Tarrafal.
 • Typische Kaapverdische huisjes

  Highlights van Maio

  Een eiland zonder grote bezienswaardigheden, maar waar u heerlijk kunt genieten van de zon, de schitterende stranden en het relaxte leven. Als het lukt is het een geweldige ervaring om hier een fiets te huren en zo het eiland te verkennen. Informeer hier ter plaatse naar. Door het vlakke karakter is dit sowieso een uitstekend vervoersmiddel op dit eiland.
  Maio is vanuit toeristisch oogpunt nog niet ontwikkeld, waardoor u hier het pure karakter van het eiland en zijn bewoners nog kunt ontdekken. Er zijn inmiddels diverse hotels, maar niets grootschaligs, kortom een unieke bestemming voor de liefhebber van rust. De meeste mensen combineren Maio met het eiland Santiago, eerst actief bezig zijn op Santiago en vervolgens relaxen op Maio.
  Woeste zee en kustlijn
  Waterval in de Kaapverdische Eilanden

  Bezienswaardigheden op Maio

 • Strand
  De verlaten stranden van Ponta Preta en Santana Beach. En het strand Bashona Beach bij het vissersdorpje Calheta is wellicht het mooiste stand van Maio.
 • Vila do Maio:
  Het dorpje Vila do Maio heeft een stijlvol centrum met een mooi plein, een kerk, een 18e eeuws fort en overheerlijke restaurants.
 • Salina de Porto Ingles
  Salina do Porto Ingles is het grootste zoutmeer van het Kaapverdische Archipel. Het natuurgebied wordt omgeven door duinen en woestijnvlaktes en is een broedplaats voor diverse exotische vogels.
 • Morro
  Voor de liefhebbers van archeologie zijn bij het kleine dorpje Morro de oudste rotsen van de Kaapverdische Eilanden te bezoeken. Ook staat Morro bekend om de traditionele pottenbakkerij en op een korte loopafstand van het dorpje, via een palmbomenbos, bereikt u op een schitterend strand.
 • Ribeira Dom João
  Deze vallei met heel veel palmbomen, gelegen bij het gelijknamige dorpje, strekt helemaal uit tot aan de zee. De monding van een rivier die hier loopt komt uit op een heerlijk strand.
 • Bergdorp

  Highlights van Brava

  Wilt u onthaasten en heerlijk tot rust komen dan is een bezoek aan het kleine eilandje Brava een aanrader. Hier kunt u nog puur genieten van authentieke dorpjes, mooie onbedorven natuur en een idyllische sfeer.
  Met zijn 10 kilometer doorsnee is dit het kleinste bewoonde eiland van Kaapverdië. Doordat het eiland in een vochtige luchtstroom bevindt is het hier zeer groen en vruchtbaar, daarom wordt Brava ook wel het bloemeneiland genoemd. De rijke vegetatie is met name van oktober tot februari fantastisch voor liefhebbers van flora en fauna.
  Verwacht hier geen toerisme en het eiland is ook niet heel gemakkelijk bereikbaar. Er is geen frequente ferrydienst van de andere eilanden naar Brava en het is raadzaam om bij aankomst op Brava per ferry direct uw retourticket te regelen. Maar bovenal zorg dat u voldoende tijd hebt en kom tot rust op dit bijzondere eiland.
  Dorpstraat
  Dorpje in de bergen

  Bezienswaardigheden op Brava

 • Vila Nova Sintra
  Vila Nova Sintra is een hoog gelegen stadje met hibiscus, straten met kinderkopjes en witte huisjes met rood tegelwerk. De 19e eeuwse dichter Eugénio Tavaras heeft hier gewoond.
 • Fajã d'Agua
  Fajã d'Agua is volgens velen de mooiste baai van de Kaapverdische Eilanden met een klein dorpje aan de voet van weelderig begroeide bergflanken. Tevens is het een schitterend gebied voor wandeltochten.
 • Furna
  Furna is de grootste plaats van Brava en wordt omringd door rotspartijen. In de kleine haven zijn enkele restaurants.
 • Highlights van São Vicente

  Het eiland São Vicente heeft het geweldige havenstadje Mindelo, ook wel de boeiendste en gezelligste stad van heel Kaapverdië genoemd. Sommige mensen gaan puur voor Mindelo naar São Vicente, gewoon om de uitzonderlijke gezellige sfeer te proeven.
  Er heerst hier een grote bedrijvigheid en ’s avonds kun je het hier zelfs bruisend noemen. De lokale bevolking treft elkaar in het gezellige centrum. Ook zijn er enkele mooie historische gebouwen te bewonderen. Kortom een hele leuke bestemming om bezocht te hebben. Alhoewel de rest van het eiland vlak, dor en kaal is zullen enkele mooie stranden, de zon en de zee de ware strandliefhebber zeker tevreden stellen.
  Maar ook een bezoek aan de Monte Verde, met prachtige uitzichten mag niet ontbreken bij een bij een bezoek aan São Vicente. Tevens is dit eiland ook een perfecte uitvalsbasis om een paar kleine onbewoonde en idyllische eilandjes, zoals die voor de kust liggen, te bezoeken. Kortom São Vicente biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke ontspannende vakantie.
  Hoofdstad Mindelo
  Tropische begroeiïng in het binneland

  Bezienswaardigheden op São Vicente

 • Mindelo
  São Vicente is Mindelo. Deze stad heeft een koloniale sfeer en een artistieke geschiedenis. Opvallend is de livemuziek die hier vanuit de restaurants rond de vele pleinen en in de straten klinkt en deze stad absoluut tot een bezoek waard maakt. Er heerst hier een grote bedrijvigheid en ’s avonds kun je het hier zelfs bruisend noemen. De lokale bevolking treft elkaar in het gezellige centrum. Ook zijn er enkele mooie historische gebouwen te bewonderen. In vroegere tijden was Mindelo een rustplaats voor de schepen die een transatlantische overtocht maakten.
 • Sao Pedro
  Sao Pedro is een charmant vissersdorpjes met gekleurde bootjes en gezellige plekjes om te zitten.
 • Autoroute
  De bergroute naar Ribeira Grande moet u niet missen als u op São Vicente bent.
 • Zeilen
  Er zijn hier (zeil)jachten te huur met of zonder schipper
 • Windsurfen
  De windsurfmogelijkheden op São Vicente zijn uitmuntend te noemen, zowel voor de beginner als ervaren windsurfer zijn er volop plekken waar je fantastisch kunt surfen.
 • Monte Verde
  De top van de Monte Verde is bij helder weer een bezoek waard. De uitzichten over het eiland São Vicente en de zee zijn dan fantastisch.
 • Festivals
  Half februari is er carnival en in augustus vindt het strandfestival plaats. Beide evenementen worden hier uitbundig gevierd.
 • Boerderij

  Tips

  Hi, ik ben net terug van een heerlijke vakantie op Sal en heb een blog geschreven over de TOP 5 highlights, misschien interessant:...  Bekijk het overzicht

  Vraag & antwoord

  Wat is de valuta op de eilanden? Of kan er ook met Euro's worden betaald?  Bekijk het overzicht